Χριστούγεννα 2019 Διανομή 400 δεμάτων αγάπης σε 190 οικογένειες του νησιού μας


Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, πιστό στις αξίες του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων διένειμε 400 δέματα αγάπης σε 190 οικογένειες και μοναχικά άτομα του νησιού μας που δεν είχαν την δυνατότητα να στρώσουν το γιορτινό τους τραπέζι.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, χάρη στην ευαισθησία των οποίων μπορέσαμε να προσφέρουμε ανακούφιση σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, χαρίζοντας τους ένα χαμόγελο.
Η Πρόεδρος κα Ειρήνη Παναγιωτοπούλου και τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν από καρδιάς:
• Όλους τους συμπολίτες μας που προσέφεραν προμήθειες για τον σκοπό αυτό, έτσι ώστε τα δέματα αγάπης να είναι αρκετά πλούσια.
• Τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι βοήθησαν για τη συλλογή των τροφίμων στα σχολεία του νησιού.
• Την Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αποστολή προμηθειών για τον σκοπό αυτό.
• Την κα Πόπη Βαλάσση - Φωλιά για την δωρεάν διάθεση του καταστήματος όπου έγινε η συλλογή, δεματοποίηση και διανομή των δεμάτων.
• Τις επιχειρήσεις Ελαιοτριβείο Κουλιάς, Ελαιοτριβείο Παπαδημητρίου, Σούπερ Μάρκετ Κρητικός και Milva.

Επίσης, ευχαριστούν θερμά τους Εθελοντές Ερυθροσταυρίτες και τους φίλους του Ερυθρού Σταυρού, χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση αυτέ της δράσης.


*************************************************************************************************Συμμετοχή στην διανομή τροφίμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δεκέμβριος 2019


Στις 12, 13 και 16 Δεκεμβρίου 2019, Εθελόντριες της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. Κω, συμμετείχαν βοηθώντας στην διανομή ειδών διατροφής του κοινωνικού παντοπωλείου της Περιφερειακής ενότητας Κω-Νισύρου, σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες του νησιού μας.


******************************************************************************************Στο Γηροκομείο για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου 15/12/2019Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, τέσσερις Εθελόντριες της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κω παραβρέθηκαν στην τελετή για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Γηροκομείο Κω.


**************************************************************************************Συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κω 13/12/2019Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Κω κα Ειρήνη Παναγιωτοπούλου, εκπροσώπησε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κω, συμμετέχοντας στην πρώτη συνεδρίαση της ανωτέρω Επιτροπής.


*****************************************************************************************Συμμετοχή στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κω 2019


Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κω κάλυψε υγειονομικά την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Κω για το άναμμα του Δένδρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, το Τμήμα μας συμμετείχε στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δήμου Κω προσφέροντας εδέσματα, τα οποία παρασκεύασαν Εθελοντές και διανέμοντας φυλλάδια, για την ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με τις δράσεις του Ε.Ε.Σ.
Επίσης, οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες παρείχαν υγειονομική κάλυψη καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυπληθής παρουσία του κόσμου στο περίπτερο του Ε.Ε.Σ. ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.


**********************************************************************************************