Δράσεις του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Κω τον Ιούλιο 2023Πραγματοποιήθηκαν οι υγειονομικές καλύψεις:
* Της συναυλίας του Σταύρου Ξαρχάκου 1/7/2023 στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, υπό την αιγίδα του Δήμου Κω.
* Στις 14, 21 και 28/7/2023 των εκδηλώσεων ιδιωτικής επιχείρησης της Κω.
* Της συναυλίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κω στις 16/07/2023 με τον ΧρήστοΝικολόπουλο στην πλατεία Ελευθερίας.
* Της συναυλίας στις 18/07/2023 του Goran Bregovic στον επιβλητικό χώρο του κρατήρα του Ηφαιστείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Νισύρου για το φετινό καλοκαίρι.
* Του ρεσιτάλ της Ελένης Βιτάλη στις 23/7/2023 και Παναγιώτη Μάργαρη, στο Παλαιόκαστρο στην Νίσυρο.
* Στην γιορτή της τράτας στην Κέφαλο στις 29/7/2023, σαμαρείτες παρείχαν υγειονομική βοήθεια σε συμβάν.
* Από τις 22 Ιουλίου, μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, ξεκίνησαν περιπολίες πυροπροστασίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στο όρος Δίκαιος και στα χωριά Κέφαλο και Ζιά.
* Σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, μεταφέραμε από το λιμάνι της Κω στην δομή στο Πυλί, ζεύγος με νεογέννητο βρέφος με καταγωγή από το Καμερούν, που έφθασε από την Ρόδο.
* Παρείχαμε επικουρικές εργασίες στο Νοσοκομείο Κω.
* Στις 24 – 28/7/2023 Στο πλαίσιο ενεργειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ρόδο, το Τμήμα μας συμμετείχε για 5 ημέρες με δυο εθελοντές Σαμαρείτες και εξοπλισμένο όχημα 4Χ4, για
την παροχή πρώτων βοηθειών όπου υπήρχε ανάγκη. Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση της Blue Star Ferries για την δωρεάν μετακίνηση από την Κω προς την Ρόδο και την επιστροφή τους στην Κω, των δυο εθελοντών και του οχήματος.


***************************************************************************************************Δράσεις του Π.Τ. του Ε.Ε.Σ. Κω τον Ιούνιο 2023Στις 10 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό των 146 ετών, από την ίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την συμμετοχή εθελοντών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, του Τομέα Υγείας και του Τομέα Σαμαρειτών.
Παρουσιάσθηκαν πρώτες βοήθειες στο κοινό και μοιράσθηκαν φυλλάδια σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Επίσης
 Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση 45 πολιτών στην βασική υποστήριξη ζωής και χρήση απινιδωτή.
 Παρουσιάσθηκαν πρώτες βοήθειες στο 2ο Γυμνάσιο Κω.
 Παρήχθησαν επικουρικές εργασίες στο Νοσοκομείο Κω.
 Έγιναν υγειονομικές καλύψεις:
Α) Του τουρνουά καλαθοσφαίρησης ESPEROS GAIA PRO LEAGUE TOURNAMENT για 4 ημέρες.
Β) Του ποδηλατικού αγώνα του Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Δωδεκανήσου.


**************************************************************************************************ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΚΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟ


Τις άγιες ημέρες του Πάσχα, έγινε διανομή 400 δεμάτων αγάπης σε 205 οικογένειες του νησιού.
Έγινε επανεκπαίδευση εννέα εθελοντριών του Τομέα Υγείας, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται.
Προσφέρθηκε μεγάλη ποσότητα απολυμαντικών ειδών στο
κατάστημα κράτησης (φυλακές) της Κω.
Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών σε μαθητές του ΕΠΑΛ Κω και σε μαθητές και γονείς δημοτικών σχολείων.
Την Δευτέρα του Πάσχα, καλύφθηκαν υγειονομικά οι ετήσιες ιπποδρομίες, οι οποίες διεξάγονται παραδοσιακά την Δευτέρα του Πάσχα, στο Πυλί.
Συμμετοχή του Τμήματος, με εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών και του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, σε άσκηση σχετική με την πυρόσβεση, που πραγματοποιήθηκε από την Πoλιτική Προστασία του Δήμου Κω.


************************************************************************************************Διανομή δεμάτων αγάπης το Πάσχα 2023Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Κω, πιστό όπως πάντα στις αξίες του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, τις άγιες ημέρες του Πάσχα διένειμε 400 δέματα αγάπης σε 205 οικογένειες του νησιού μας.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, χάρη στην ευαισθησία των οποίων μπορέσαμε να προσφέρουμε ανακούφιση σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν από καρδιάς:
Όλους τους συμπολίτες μας που με μεγάλη προθυμία και εκτιμώντας το έργο μας, προσέφεραν τρόφιμα για τον σκοπό αυτό, έτσι ώστε τα δέματα αγάπης να είναι αρκετά πλούσια.
Τα σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ΑΒ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ Αντώνιο Αυγερινό με έγκριση του οποίου απεστάλησαν προμήθειες από την Κεντρική Αποθήκη του Ε.Ε.Σ.
Τον Δήμο Κω για την διάθεση του χώρου όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, δεματοποίηση και διανομή των δεμάτων, για όσο χρονικό διάστημα χρειάσθηκε.
Τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης για την στήριξή τους.

Επίσης, ευχαριστούν θερμά τις εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την αέναη όπως πάντα βοήθεια τους χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της δράσης αυτής.


*********************************************************************************************Επανεκπαίδευση εθελοντριών του Τομέα Υγείας Απρίλιος 2023


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 η επανεκπαίδευση εννέα εθελοντριών του Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, μετά από επταήμερη παρακολούθηση όλων των ενοτήτων που αφορούν στην Νοσηλευτική.
Οι εθελόντριες είναι και πάλι ενεργές, πρόθυμες να προσφέρουν στον συνάνθρωπο.

Η Πρόεδρος κα Ειρ. Παναγιωτοπούλου και τα Μέλη του Π.Σ. του Τμήματος, ευχαριστούν θερμά:
* Τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. δρ Αντώνιο Αυγερινό για την έγκριση του να πραγματοποιηθεί η επανεκπαίδευση από εκπαιδεύτρια της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ.
* Την εκπαιδεύτρια κα Χριστίνα Δήμα, για την άριστη μετάδοση των γνώσεων της.
* Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην κα Ντίνα Σβύνου, για την δωρεάν φιλοξενία της εκπαιδεύτριας στο ξενοδοχείο ΜΑΡΙΤΙΝΑ επί 7 ημέρες.


********************************************************************************************
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys