ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ KATA TOY COVID-19, 28-31/5/2021Από τις 28 έως και τις 31 Μαΐου 2021, μετά από αίτημα του Διευθυντή της τοπικής μονάδας υγείας ΤΟΜΥ Κω, εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Κω, συνέδραμαν στους εμβολιασμούς κατά του COVID-19.


************************************************************************************************Υγειονομική κάλυψη της ποδηλατάδας την Ημέρα του Ποδηλάτου 3/6/2021


Μετά από αίτημα του ΔΟΠΑΒΣ Κω, εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Κω, κάλυψαν υγειονομικά την ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Δήμος Κω την Ημέρα του Ποδηλάτου την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.


********************************************************************************************Διανομή δεμάτων αγάπης Πάσχα 2021


Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, τις άγιες ημέρες του Πάσχα διένειμε 320 δέματα αγάπης με τρόφιμα, είδη καθαριότητας και είδη ατομικής υγιεινής σε 170 οικονομικά αδύναμες οικογένειες και μοναχικά άτομα του νησιού μας που δεν είχαν την δυνατότητα να στρώσουν το γιορτινό τους τραπέζι.
Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν από καρδιάς:
• Όλους τους συμπολίτες μας που προσέφεραν τρόφιμα έξω από τα σούπερ μάρκετ για τον σκοπό αυτό, έτσι ώστε τα δέματα να είναι αρκετά πλούσια.
• Ιδιαιτέρως το σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ για την μεγάλη προσφορά σε τρόφιμα
• Τις επιχειρήσεις ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΟΥ, ΚΑΣΣΙΟΥ και ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑΣ
• Την Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο Δρ Αντώνιο Αυγερινό για την συμπαράσταση του σχετικά με την αποστολή προμηθειών
• Το πρακτορείο μεταφορών ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ για την δωρεάν μεταφορά των προμηθειών από την Αθήνα στην Κω
• Την κα Πόπη Βαλάσση - Φωλιά για την δωρεάν διάθεση του καταστήματος όπου έγινε η συλλογή, δεματοποίηση και διανομή των δεμάτων
• Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την αμέριστη συμπαράσταση τους

Επίσης, ευχαριστούν θερμά τους Εθελοντές Ερυθροσταυρίτες και τους φίλους του Ερυθρού Σταυρού, χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση αυτής της δράσης.

****************************************************************************************************Επιτυχής συμμετοχή εθελοντών του Π.Τ Ε.Ε.Σ Κω σε διάσωση αγνοουμένων 8/4/2021


Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, Eθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κω, μετά από κλήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συμμετείχαν σε μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης δύο νέων οι οποίοι λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, εγκλωβίστηκαν στο όρος Δίκαιος.
Ευτυχώς η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος 2,5 ώρες αργότερα. Οι Σαμαρείτες σε συνεργασία με συμπολίτη μας που γνωρίζει καλά την περιοχή, εντόπισαν τον ένα αγνοούμενο και αφού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, τον οδήγησαν σε ασφαλές σημείο.


**********************************************************************************************Συμμετοχή στην αιμοδοσία του Επαρχείου Κω 24/3/2021Μετά από πρόσκληση του Επάρχου Κω-Νισύρου, εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Κω συμμετείχαν στην αιμοδοσία που διοργάνωσε στο Επαρχείο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021.


***********************************************************************************************