Συμμετοχή στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κω 2019


Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κω κάλυψε υγειονομικά την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Κω για το άναμμα του Δένδρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, το Τμήμα μας συμμετείχε στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δήμου Κω προσφέροντας εδέσματα, τα οποία παρασκεύασαν Εθελοντές και διανέμοντας φυλλάδια, για την ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με τις δράσεις του Ε.Ε.Σ.
Επίσης, οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες παρείχαν υγειονομική κάλυψη καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυπληθής παρουσία του κόσμου στο περίπτερο του Ε.Ε.Σ. ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.


**********************************************************************************************Συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κω στην άσκηση ''KOSWAVE19-LM'' 19/11/2019Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω συμμετείχε, με Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, στην άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και τσουνάμι «KOSWAVE19-LM».
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κω, στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


*********************************************************************************************************Tελετή απονομής πτυχίων και διαβαθμίσεων 10/11/2019


TEΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Ε.Ε.Σ. ΚΩ

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα τελετή απονομής πτυχίων και διαβαθμίσεων σε Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας και του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω, με την χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κω να την πλαισιώνει μουσικά, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη νότα.Παρέστησαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των Αρχών, Μέλη του Τμήματός μας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου, κα Δέσποινα Δελαπόρτα και ο Γ' Αντιπρόεδρος του ΚΔΣ του Ε.Ε.Σ, κος Κωνσταντίνος Τζάνος, καθώς και πολλοί φίλοι του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά τους νέους και τους παλαιούς Εθελοντές.

Ιδιαίτερα τιμητική για το Τμήμα μας, ήταν η παρουσία του Προέδρου του ΚΔΣ του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο οποίος στην ομιλία του ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τον Ερυθρό Σταυρό και εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελεί το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω, στο νησί μας.


*************************************************************************************************Φιλανθρωπική ημέρα στο ξενοδοχείο GRECOTEL KOS IMPERIAL 21/9/2019


Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, η Διεύθυνση του ξενοδοχείου Grecotel Kos Imperial διοργάνωσε φιλανθρωπική ημέρα, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω.
Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες παρουσίασαν Πρώτες Βοήθειες στους πελάτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου, ενώ εθελόντριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Τμήματος ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους σχετικά με το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


******************************************************************************************Διανομή τροφίμων σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες 17-20/9/2019
Κατόπιν προσκλήσεως του Επάρχου Κω - Νισύρου, εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κω, συμμετείχαν από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019, στην διανομή τροφίμων σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του νησιού, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


*********************************************************************************************