Συμμετοχή στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας 19/9/2021Η Κως τίμησε την επέτειο των 99 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Ετελέσθη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κω και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.
Στην συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω, εκπροσώπησε η πρόεδρος κα Ειρήνη Παναγιωτοπούλου, η οποία παρευρέθη στην δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι.


***************************************************************************************************Συγκέντρωση και διανομή σχολικών ειδών, Σεπτέμβριος 2021


Σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Πρώτο», συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη, τα οποία διανέμονται ήδη σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών που φροντίζει το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Κω.

Η πρόεδρος κα Ειρήνη Παναγιωτοπούλου και τα μέλη του Π.Σ. ευχαριστούν από καρδιάς:

· Τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Πρώτο» στις εγκαταστάσεις του οποίου έγινε η συγκέντρωση των προσφορών.
· Τους πολίτες, την Δ/νση του Ομίλου Grecotel της Κω και το βιβλιοπωλείο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, οι οποίοι προσέφεραν τα σχολικά είδη.
· Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στο κατάστημα Ουράνιο Τόξο για την προσφορά ειδών ένδυσης και υπόδησης.


***********************************************************************************************Εκπαίδευση στρατιωτικών στις πρώτες βοήθειες 4 και 5/9 2021Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στην Κω από εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 12ωρη εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σε 14 υγειονομικούς στρατιωτικούς.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε δωρεάν, στο πλαίσιο του μνημονίου που υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Η Πρόεδρος κα Ειρήνη Παναγιωτοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ.του Περιφερειακού Τμήματος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Σβύνου για την δωρεάν φιλοξενία της εκπαιδεύτριας στο ξενοδοχείο ΜΑΡΙΤΙΝΑ.


*******************************************************************************************Συμμετοχή σε κατάσβεση πυρκαγιών 3 και 25/8/2021


Την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, συμμετείχαν, ακολουθώντας τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία, ευτυχώς, τέθηκε υπό έλεγχο πριν επεκταθεί προς την δασική περιοχή του νησιού.

Επίσης, την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, εθελοντές του Τμήματος συμμετείχαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή.

Η συνδρομή όλων των συμμετεχόντων φορέων υπήρξε καθοριστική για να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση η φωτιά και κινδυνεύσουν κάτοικοι και οικίες.


*****************************************************************************************Eκπαίδευση πολιτών στις πρώτες βοήθειες 3 και 4 Ιουλίου 2021


Στις 3 και 4 Ιουλίου 2021, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω πραγματοποίησε εκπαίδευση πολιτών στις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών από πιστοποιημένο εκπαιδευτή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα ΄΄Εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών και CPR/AED΄΄ τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας.
Όσοι πολίτες παρακολούθησαν την εκπαίδευση, έλαβαν πιστοποίηση πενταετούς ισχύος και Ευρωπαϊκής εμβέλειας.
Η Πρόεδρος του Τμήματος κα Ειρήνη Παναγιωτοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις πιο θερμές ευχαριστίες τους στην οικογένεια Πουλιού για την δωρεάν διάθεση του συνεδριακού χώρου στο ξενοδοχείο ΚΩΣ όπου πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκπαίδευση καθώς και για την φιλοξενία του εκπαιδευτή.


***************************************************************************************************