Διανομή 300 δεμάτων αγάπης σε 160 οικογένειες Χριστούγεννα 2020Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, πιστό στις αξίες του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, διένειμε 300 δέματα αγάπης σε 160 οικογένειες και μοναχικά άτομα του νησιού που δεν είχαν τη δυνατότητα να στρώσουν το γιορτινό τους τραπέζι.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών του νησιού, χάρις στην ευαισθησία των οποίων, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω μπόρεσε να προσφέρει ανακούφιση σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν από καρδιάς:
 Όλους τους συμπολίτες τους που με μεγάλη προθυμία προσέφεραν τρόφιμα έτσι ώστε τα δέματα αγάπης να είναι αρκετά πλούσια.
 Το ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Πρώτο» στα γραφεία του οποίου, μετά από έκκληση του σταθμού, συγκεντρώθηκαν προσφορές πολιτών.
 Την κα Πόπη Βαλάσση - Φωλιά για τη δωρεάν διάθεση του καταστήματος όπου έγινε η συλλογή, δεματοποίηση και διανομή των δεμάτων.
 Τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και ΚΡΗΤΙΚΟΣ για την προσφορά τροφίμων.
 Το ελαιοτριβείο του κ. Δημοσθένη Χατζηπέτρου για την προσφορά ελαιόλαδου.
 Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την στήριξή τους.
Επίσης, ευχαριστούν θερμά τους εθελοντές Ερυθροσταυρίτες και τους φίλους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της δράσης αυτής.


***********************************************************************************************Συμμετοχή στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης 9/12/2020


Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Κω κα Ειρήνη Παναγιωτοπούλου, συμμετείχε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κω με τηλεδιάσκεψη, ως τακτικό μέλος αυτής.


****************************************************************************************************Εκπαίδευση στελεχών του Γ.Ε.Σ. στις πρώτες βοήθειες 30/10/2020


Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω, πραγματοποίησε παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στο στρατόπεδο
543 στην Αντιμάχεια.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.


*********************************************************************************************Δράση της Υπηρεσίας Αναζητήσεων του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Κω Οκτώβριος 2020


Δράσεις στον τομέα των Αναζητήσεων συνεχίζει να πραγματοποιεί το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω.
Εθελοντές λαμβάνουν αιτήματα αναζήτησης όποτε αυτό ζητηθεί από την Διοίκηση των δομών, ή από μεμονωμένα άτομα.

Παράλληλα, αναρτούν σε μηνιαία βάση τα σχετικά poster σε σημεία του νησιού όπου συχνάζουν πρόσφυγες και μετανάστες.


**************************************************************************************************ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε.Ε.Σ ΚΩ 24/9/2020


Παρουσία του Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, του Αντιδημάρχου κ. Αντ. Καμπουράκη, της Προέδρου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κας Διονυσίας Τελλή, της Υπεύθυνης Κοινωνικής Πρόνοιας κας Σταματίας Κανταρζή και του Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του γραφείου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Κω, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κω και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. Όλοι οι καλεσμένοι ευχαρίστησαν και εξήραν για το έργο που προσφέρει σε συνεχή βάση ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο νησί, με τους εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας και του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών.


************************************************************************************