Δράσεις του Ε.Ε.Σ. Κω στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του COVID-19, Απρίλιος 2020


Στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση του COVID-19 μετά από αίτημα του Νοσοκομείου Κω, Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κω, προσφέρουν την συνδρομή τους. Το Νοσοκομείο διαθέτει τα μέσα ατομικής προστασίας κατά την παραμονή των Εθελοντών στους χώρους του Νοσοκομείου.
Συνεχίζονται επίσης από τους Εθελοντές, οι θερμομετρήσεις στο λιμάνι κατά τις νυχτερινές ώρες, όποτε υπάρχει άφιξη πλοίου και ζητηθεί η συνδρομή του Ε.Ε.Σ. από την Πολιτική Προστασία του Δήμου.
Τέλος, εστάλησαν στην Δημοτική Τηλεόραση Κω και προβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα video
του Ε.Ε.Σ. με οδηγίες για την σωστή χρήση της μάσκας, των γαντιών και του πλυσίματος των χεριών.


*********************************************************************************ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΚΩΆμεσα και με μεγάλη ευθύνη, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω.
Συγκεκριμένα, Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κω παρευρίσκονται στο Αεροδρόμιο Κω όταν υπάρχουν πτήσεις, αλλά και στον Λιμένα της Κω όταν υπάρχουν αφίξεις πλοίων, προκειμένου να πραγματοποιούν θερμομετρήσεις σε πολίτες.
Με τις δράσεις αυτές, το Τμήμα συμμετέχει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των κινδύνων από τον Covid-19.


*************************************************************************************Συμμετοχή Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Kω στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της "72ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα" 7/3/2020


Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, στο πλαίσιο του εορτασμού της 72ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα, συμμετείχε και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020.

Η Πρόεδρος του Τμήματος, κα Ειρήνη Παναγιωτοπούλου και Εθελοντές παραβρέθηκαν στη δοξολογία, ενώ στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω άνοιξε την παρέλαση, μετά τους εκπροσώπους των Παλαιών Πολεμιστών, με Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

Κατά το πέρασμά τους, χειροκροτήθηκαν θερμά από τους επισήμους και όλους τους συμπολίτες μας.


************************************************************************************************ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΩ 27/2/2020 ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ε.Ε.Σ. ΚΩΤην Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κω, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Μαρίνας Κω η πιστοποιημένη εκπαίδευση του
προσωπικού της στις τεχνικές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και στη χρήση του απινιδωτή, που προσφάτως εγκαταστάθηκε στο χώρο της.
Ο Γενικός Διευθυντής της Μαρίνας, κ. Αντώνιος Δρόσος ευχαρίστησε θερμά τους εκπαιδευτές του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, για την άρτια παρουσίαση, αλλά και για την μετάδοση των πολύτιμων γνώσεών τους.


***********************************************************************************************Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών σε Σχολεία, Φεβρουάριος 2020Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο 3ο Νηπιαγωγείο Κω.
Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στο Δημοτικό Σχολείο Κεφάλου.
Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και συμμετείχαν με ενδιαφέρον στην επίδειξη, αποκομίζοντας χρήσιμες γνώσεις. Τέλος, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εκπαίδευση που έλαβαν και ευχαρίστησαν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την προσφορά αυτή.


***************************************************************************************